Wariant I
Danie główne
rosół z makaronem/krem z pomidorów/krem z brokułów/polewka z kaczki z zacierką (1 do wyboru)
talarki wieprzowe duszone w białym winie z szalotką i jabłkiem i roladki drobiowe faszerowane szpinakiem pod sosem serowym puree
ziemniaczane/ziemniaki pieczone/ziemniaki gotowane całe/frytki (2 do wyboru)
3 rodzaje surówek lub 2 rodzaje surówek i kapusta zasmażana/buraczki na ciepło/buraczki na zimno /warzywa blanszowane (1 do wyboru)
Deser
szarlotka z lodami z polewą bitą śmietaną i polewą/ mus z białej czekolady/ panna cotta z owocami/lody z dodatkami (1 do wyboru)
Danie ciepłe II
barszczyk czerwony z uszkami/krokietem/ pasztecikiem lub żurek staropolski z kiełbaską i jajeczkiem (1 do wyboru)
Zimna płyta ( „/” oznacza 50% i 50%)
karkówka pieczona w ziołach
rolada boczkowa z owocami
sałatka grecka z sosem/ sałatka brokułowa sałatka hawajska z sosem
śledzie z cebulką w oleju/ śledź w śmietanie z jabłuszkiem
jajka garnies na sałatce jarzynowej
deska wędliny: szynka wiejska, baleron, salami, kabanosy
dipy, marynaty masło, pieczywo
Napoje
woda mineralna, soki owocowe, kawa, herbata (bez ograniczeń)
Ciasta i owoce
rosół z makaronem/krem z pomidorów/krem z brokułów/polewka z kaczki z zacierką (1 do wyboru)
talarki wieprzowe duszone w białym winie z szalotką i jabłkiem i roladki drobiowe faszerowane szpinakiem pod sosem serowym puree
ziemniaczane/ziemniaki pieczone/ziemniaki gotowane całe/frytki (2 do wyboru)
3 rodzaje surówek lub 2 rodzaje surówek i kapusta zasmażana/buraczki na ciepło/buraczki na zimno /warzywa blanszowane (1 do wyboru)
Deser
szarlotka z lodami z polewą bitą śmietaną i polewą/ mus z białej czekolady/ panna cotta z owocami/lody z dodatkami (1 do wyboru)
Danie ciepłe II
barszczyk czerwony z uszkami/krokietem/ pasztecikiem lub żurek staropolski z kiełbaską i jajeczkiem (1 do wyboru)
Zimna płyta ( „/” oznacza 50% i 50%)
karkówka pieczona w ziołach
rolada boczkowa z owocami
sałatka grecka z sosem/ sałatka brokułowa sałatka hawajska z sosem
śledzie z cebulką w oleju/ śledź w śmietanie z jabłuszkiem
jajka garnies na sałatce jarzynowej
deska wędliny: szynka wiejska, baleron, salami, kabanosy
dipy, marynaty masło, pieczywo
Napoje
woda mineralna, soki owocowe, kawa, herbata (bez ograniczeń)
Ciasta i owoce
130.00
zł/os
Wariant II
Danie główne
Rosół z makaronem / polewka z kaczki z zacierką/Krem z pomidorów ( 1 do wyboru)
kotlet szwajcar z serem i szynką / saszetki drobiowe z serem pod beszamelem/devolay/talarki wieprzowe duszone w białym winie z szalotka i jabłkiem/kotlet schabowy z serem i pieczarkami/kotlet schabowy z ananasem i żurawiną ( 2 do wyboru)
ziemniaki puree / ziemniaki pieczone/ziemniaki gotowane całe/frytki (2 do wyboru)
trzy rodzaje surówek lub dwa rodzaje surówek i kapusta zasmażana/buraczki na ciepło/buraczki na zimno/warzywa blanszowane
Danie ciepłe II
Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim kluski śląskie i kapusta zasmażana
Danie ciepłe III
Barszczyk czerwony z uszkami/krokietem/pasztecikami lub Żurek staropolski z jajeczkiem i kiełbaską
Zimna płyta ( „/” oznacza 50% i 50%)
karkówka pieczona w ziołach
rolada boczkowa z owocami
schab ze śliwką / rolada schabowa z cielęciną
sałatka grecka / sałatka brokułowa z fetą i migdałami
sałatka hawajska / sałatka cezar z kurczakiem grillowanym
śledzie w oleju z cebulką / śledzie w marmoladzie cebulowej na słodko
śledzie w śmietanie z jabłuszkiem / śledzie w śmietanie z mandarynką
jajka garnies podawane na sałatce jarzynowej
wędliny: szynka wiejska, baleron, salami, kabanosy
masło, pieczywo, dipy, marynaty
Stół deserowy:
trzy rodzaje ciast: do wyboru, owoce
Napoje:
Kawa, herbata (bez ograniczeń) soki owocowe, woda mineralna (bez ograniczeń)
Rosół z makaronem / polewka z kaczki z zacierką/Krem z pomidorów ( 1 do wyboru)
kotlet szwajcar z serem i szynką / saszetki drobiowe z serem pod beszamelem/devolay/talarki wieprzowe duszone w białym winie z szalotka i jabłkiem/kotlet schabowy z serem i pieczarkami/kotlet schabowy z ananasem i żurawiną ( 2 do wyboru)
ziemniaki puree / ziemniaki pieczone/ziemniaki gotowane całe/frytki (2 do wyboru)
trzy rodzaje surówek lub dwa rodzaje surówek i kapusta zasmażana/buraczki na ciepło/buraczki na zimno/warzywa blanszowane
Danie ciepłe II
Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim kluski śląskie i kapusta zasmażana
Danie ciepłe III
Barszczyk czerwony z uszkami/krokietem/pasztecikami lub Żurek staropolski z jajeczkiem i kiełbaską
Zimna płyta ( „/” oznacza 50% i 50%)
karkówka pieczona w ziołach
rolada boczkowa z owocami
schab ze śliwką / rolada schabowa z cielęciną
sałatka grecka / sałatka brokułowa z fetą i migdałami
sałatka hawajska / sałatka cezar z kurczakiem grillowanym
śledzie w oleju z cebulką / śledzie w marmoladzie cebulowej na słodko
śledzie w śmietanie z jabłuszkiem / śledzie w śmietanie z mandarynką
jajka garnies podawane na sałatce jarzynowej
wędliny: szynka wiejska, baleron, salami, kabanosy
masło, pieczywo, dipy, marynaty
Stół deserowy:
trzy rodzaje ciast: do wyboru, owoce
Napoje:
Kawa, herbata (bez ograniczeń) soki owocowe, woda mineralna (bez ograniczeń)
160.00
zł/os
Wariant III
Danie I
Rosół z makaronem/Rosół z kołdunami/Rosół barani z kaszą/Polewka z kaczki z zacierką/Krem z pomidorów ( 1 do wyboru)
Danie II
kotlet szwajcar z serem i szynką/Saszetki drobiowe z serem pod beszamelem/Kotlet de volaille/ Talarki wieprzowe duszone w białym winie z szalotka i jabłkiem/Kotlet schabowy z serem i pieczarkami/Kotlet schabowy z ananasem i żurawiną/Medaliony drobiowe pod sosem winogronowym/Schab pieczony pod warzywami/Filet drobiowy duszony w grzybach/Schab w koszulce boczkowej pod śliwkami/Polędwiczki wieprzowe z kurkami w śmietanie (2 do wyboru)
ziemniaki puree/ziemniaki pieczone/ziemniaki gotowane całe/frytki (2 do wyboru)
trzy rodzaje surówek lub dwa rodzaje surówek i kapusta zasmażana/buraczki na ciepło/buraczki na zimno/warzywa blanszowane (1 do wyboru)
Deser
Szarlotka na gorąco z lodami , bita śmietaną,polewą i owocami/ Rolada lodowa z bita śmietaną/polewą i owocami (1 do wyboru)
Danie III
Zraziki z karkówki z wędzonką oraz jajkiem/Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim/Goloneczka piwna na kapuście z grochem/Pieczeń wieprzowa w sosie żurawinowym (1 do wyboru)
zielone kopytka/kluski śląskie/kluski półfrancuskie (1 do wyboru)
buraczki na ciepło/ kapusta zasmażana (1 do wyboru)
Danie IV
Barszczyk czerwony z krokietem/pasztecikiem/uszkami/Barszcz czerwony z pierogiem grzybowym (1 do wyboru)
Danie V
Żurek staropolski z kiełbaską i jajeczkiem/Żurek z klopsikiem/Kwaśnica z żebrem (1 do wyboru)
Zimna płyta
karkówka pieczona w ziołach
rolada boczkowa z owocami
rolada schabowa
schab ze śliwką
sałatka grecka
sałatka brokułowa z fetą i migdałami
sałatka hawajska
sałatka cezar śledzie w oleju z cebulką
śledzie w śmietanie z jabłuszkiem
śledzie w majonezie z ogórkiem
tymbaliki drobiowe
jajka garnies podawane na sałatce jarzynowej
wędliny: szynka wiejska, baleron, salami, kabanosy i masło
pieczywo, dipy, marynaty
Stół owocowy
owoce sezonowe
Stół deserowy
do wyboru 4 rodzaje ciast
Napoje
kawa, herbata, soki owocowe, woda mineralna- bez ograniczeń , napoje gazowane 1 l/os
Rosół z makaronem/Rosół z kołdunami/Rosół barani z kaszą/Polewka z kaczki z zacierką/Krem z pomidorów ( 1 do wyboru)
Danie II
kotlet szwajcar z serem i szynką/Saszetki drobiowe z serem pod beszamelem/Kotlet de volaille/ Talarki wieprzowe duszone w białym winie z szalotka i jabłkiem/Kotlet schabowy z serem i pieczarkami/Kotlet schabowy z ananasem i żurawiną/Medaliony drobiowe pod sosem winogronowym/Schab pieczony pod warzywami/Filet drobiowy duszony w grzybach/Schab w koszulce boczkowej pod śliwkami/Polędwiczki wieprzowe z kurkami w śmietanie (2 do wyboru)
ziemniaki puree/ziemniaki pieczone/ziemniaki gotowane całe/frytki (2 do wyboru)
trzy rodzaje surówek lub dwa rodzaje surówek i kapusta zasmażana/buraczki na ciepło/buraczki na zimno/warzywa blanszowane (1 do wyboru)
Deser
Szarlotka na gorąco z lodami , bita śmietaną,polewą i owocami/ Rolada lodowa z bita śmietaną/polewą i owocami (1 do wyboru)
Danie III
Zraziki z karkówki z wędzonką oraz jajkiem/Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim/Goloneczka piwna na kapuście z grochem/Pieczeń wieprzowa w sosie żurawinowym (1 do wyboru)
zielone kopytka/kluski śląskie/kluski półfrancuskie (1 do wyboru)
buraczki na ciepło/ kapusta zasmażana (1 do wyboru)
Danie IV
Barszczyk czerwony z krokietem/pasztecikiem/uszkami/Barszcz czerwony z pierogiem grzybowym (1 do wyboru)
Danie V
Żurek staropolski z kiełbaską i jajeczkiem/Żurek z klopsikiem/Kwaśnica z żebrem (1 do wyboru)
Zimna płyta
karkówka pieczona w ziołach
rolada boczkowa z owocami
rolada schabowa
schab ze śliwką
sałatka grecka
sałatka brokułowa z fetą i migdałami
sałatka hawajska
sałatka cezar śledzie w oleju z cebulką
śledzie w śmietanie z jabłuszkiem
śledzie w majonezie z ogórkiem
tymbaliki drobiowe
jajka garnies podawane na sałatce jarzynowej
wędliny: szynka wiejska, baleron, salami, kabanosy i masło
pieczywo, dipy, marynaty
Stół owocowy
owoce sezonowe
Stół deserowy
do wyboru 4 rodzaje ciast
Napoje
kawa, herbata, soki owocowe, woda mineralna- bez ograniczeń , napoje gazowane 1 l/os
190.00
zł/os